Net als een auto, heeft ook een computer onderhoud nodig. Bij Computerservice Assen kunt u terecht voor een servicebeurt. Voor veel mensen is jaarlijks onderhoud voldoende, voor wat zwaarder gebruik is twee maal per jaar of vaker onderhoud nodig. Computerservice Assen kent 2 soorten servicebeurten, de standaard en de uitgebreide.

Last van reclame en popup schermen, systeem langzaam?

Bij een standaard servicebeurt zorgen wij er voor dat de computer/laptop wordt nagekeken op software. Na het uitvoeren van de standaard servicebeurt ontvangt u een rapport van acties die uitgevoerd zijn

ictkeurmerk

ICTKeurmerk biedt bescherming

Internetonveiligheid neemt toe. Internetcriminelen worden steeds inventiever. U, als bezitter van diverse ICT-apparaten, zult u hiertegen moeten weren, anders gaat er vroeg of laat iets mis. Dan ben u de dupe van bijvoorbeeld identiteitsfraude of fraude bij het internetbankieren.

Het ICTKeurmerk is er voor de technische beveiliging van al uw ICT-apparatuur zoals de computer, uw smartphone en tablet. Het is een veiligheidskeuring die de 8 belangrijkste punten op het gebied van beveiliging en controle checkt en waar nodig updatet. Net als bij de APK van uw auto. Banken keren schade van fraude bij internetbankieren niet meer uit, zolang u niet alles heeft gedaan aan de technische beveiliging van uw apparatuur. Het ICTKeurmerk biedt u de zekerheid van goede beveiliging.

Meer informatie? bekijk hieronder de folders

- Consumentenfolder

- ICTkeurmerk veilig internetten

 Een keuring kost bij Computerservice Assen slechts € 89,00 incl. BTW en in Assen e.o. geen voorrijkosten

Keuring

U hebt besloten uw ICT-apparatuur te laten keuren door een Keurmeester. De eerste stap is om via deze site een Keurmeester bij u in de buurt te zoeken. Het Keurmerk geldt namelijk alleen in samenhang met gecertificeerde Keurmeesters, die enkel en alleen op deze site vermeld staan. Van de basiskeuring voor het ICTKeurmerk ontvangt u een Keuringsrapport. Hierin wordt door de Keurmeester omschreven welke apparatuur is gekeurd en op welke onderdelen. Dit Keuringsrapport krijgt u in schrift, zodat men deze kan overleggen aan een andere partij (bijvoorbeeld bank) als die twijfelt of u wel alle voorzorgsmaatregelen heeft genomen om problemen te voorkomen. Tevens ontvangt u een certificaat.

Binnen de keuringstijd van een uur (bij een gemiddeld huishouden) worden kosteloos eenvoudige werkzaamheden verricht. Mocht er meer nodig zijn dan krijgt u hiervan op papier een overzicht en een kostenraming. Naast het Keuringsrapport en het certificaat ontvangt u ook het boekje 'Thuis veilig internetten' met daarin tips en stappen die u kunt ondernemen om veilig te internetten.

Voorbereiding keuring

U kunt een aantal dingen voorbereiden,zodat de keuring voor zowel u als de Keurmeester soepel verloopt. Deze staan hieronder aangegeven. 

 1. Verzamel de ICT-apparaten die gecontroleerd moeten worden. 
  Denk hierbij niet alleen aan pc's en laptops, maar ook aan tablets en smartphones.
 2. Zet uw apparatuur van tevoren aan.
  De Keurmeester kan dan snel aan de slag.
 3. Houd wachtwoorden bij de hand.
  Op deze manier kan de keuring met zo min mogelijk oponthoud worden uitgevoerd.
 4. Leg eventuele handleidingen van uw apparatuur klaar.
  Heeft u een handleiding van uw tablet of smartphone? Dan is het voor de Keurmeester vaak handig om deze tot zijn beschikking te hebben. 

Een goede voorbereiding is het halve werk.

 

Voor meer informatie kijkt u op www.ictkeurmerk.nl

 
 

Naast de standaard APK kunt u ook kiezen voor de uitgebreide servicebeurt.

Als een computer of laptop verstopt is met stof, kan dat leiden tot meer warmte.Er kunnen problemen met het RAM-geheugen, processor en andere componenten veroorzaakt worden. Vervangen van een onderdeel kan kostbaar zijn, als je dit risico niet wilt lopen, laat dan een uitgebreide servicebeurt uitvoeren. Onze ervaren technici hebben de juiste gereedschappen om deze klus te klaren.